خیابان شهریار مثل همه روزها در این ساعت روز خلوت است. به نرده های مجتمع رودکی که می رسیم صدای همهمه خبر از گرد هم آمدن مردم می دهد و آمبولانس بهشت زهرا (س) دلیل محکمی ست برای اینکه باور کنیم باز هنرمندی از دستمان رفته است. جمعیت دغدار زیر آفتاب سوزان مردماه ایستاده اند اما شاید تعدادشان برای تشییع یک هنرمند مردمی باز هم باید بیشتر باشد. قرار است هنرمندان، همکاران و خانوده مرحوم دلدار گلچین برای ایراد سخنرانی به بالای جایگاهی که در حیاط تالار وحدت تعبیه شده است بروند.
منیژه گلچین دخترعموی مرحوم نادیا دلدار گلچین از اولین کسانی ست که پشت تریبون می رود. وی با بغضی که در گلو دارد به عنوان دوست و همبازی او از کودکی می گوید: نادیا در میان ما حضور دارد و من بابت حضور شما و این دلهای عاشق از خداوند سپاسگذارم. او سرو ایستاده ما بود که با تحمل سختی های فراوان سال ها ایستادگی کرد. دل ما برایش تنگ می شود.
نادر گلچین، هنرمند پیشکسوت عرصه موسیقی و آواز سنتی، پدر مرحوم نادیا دلدار گلچین در حالی که خود نیز از بیماری تنفسی رنج می برد و حال خوبی ندارد و آثار رنج فراوان در چهره او نمایان است و به سختی سخن می گوید به جایگاه می آید و یادداشتی را در مورد فرزندش می خواند و طی آن از کسانی که برای تشییع دخترش به این مراسم آمده اند صمیمانه تشکر کرد و در مورد خصایل اخلاقی مرحوم گلچین گفت: نادیا از هر بغض و حسدی به دور بود با اینکه دخترعموهایش همکار او بودند. او دور از جنجال و هیاهو مردانه در مقابل مشکلات ایستادگی کرد. تا نفس دارم جایگاه او در سینه تنگ من است و در هر گوشه و کناری خاطرات او را به یاد می آورم.
مرجانه گلچین، هنرمند توانای تلویزیون و سینما دخترعموی دیگر مرحوم نادیا دلدار گلچین در سخنانی کوتاه از حضار به خاطر حضورشان قدردانی کرد و آرزو نمود مردم برای او هم چنین حضوری داشته باشند. وی گفت: در این مدت نادیا رنج ها و دردهای زیادی را تحمل کرد ولی هرگز امیدش را از دست نداد و نگاهش به فرداهای روشن بود.
داریوش اسدزاده هنرمند دیگری ست که در مورد گلچین به بیان خاطره می پردازد و از اولین آشنایی خود با دلدار گلچین گفت و بیان داشت: من توان چندانی برای صحبت ندارم و به خاطر از دست دادن عزیز هنرمندمان نه توان جسمی و نه توان روحی دارم. تنها فقدان این خانم که بسیار باوقار و متین بود را به خانواده اش تسلیت می گویم.
پس از آن سید احمد میرعلایی میدرعامل بنیاد سینمایی فارابی به نمایندگی از مسئولین سینمایی به ایراد سخنرانی پرداخت و ضایعه دردناک فقدان این هنرمند را اتفاقی دانست که برای تک تک ما میافتد و بیان داشت : «مهم این است که زندگی همین جا تمام نمیشود. خوش بحال کسانی که در مسیر زندگیشان نه فقط زنده بودن را که زندگی کردن را تجربه میکنند و خانم دلدار گلچین چنین فردی بود.
وی با اشاره به بیماری طولانی مدت مرحوم گلچین و گلایه نکردن ایشان در این مدت گفت: خانم گلچین همه اندوختههایش را هزینه درمان کرد اما با مناعت طبع و آبروداری زندگی را ادامه می داد. مادر ایشان با اینکه خود به پرستاری احتیاج دارد اما پرستاری از دخترش را در این مدت بر عهده داشت.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی ادامه داد: ائمه میگویند به حساب خود برسید، پیش از اینکه به حسابتان برسند. خانم گلچین به ویژه اینکه در این ماه عزیز -ماه مهمانی خدا - از دنیا رفتند، انشاء الله جزو آمرزیده شدگان درگاه خداوند است.
میرعلائی در ادامه با انتقاد از بعضی از هنرمندان برای جمع آوری هزینه بیمارستان مرحوم گلچین افزود: ما اینجا جمع نشدهایم که خودنمایی کنیم، بلکه می خواهیم هنرمند بزرگ و انسانیمان را بدرقه کنیم. مسیر هنرمندانه این نیست که همکار هنرمندان را در بیمارستان چشم به راه بگذاریم برایش شماره حساب معین کنیم و دیگران را تشویق کنیم که برایش پول بریزند. پیگیری برای تامین هزینههای درمان خیلی مهم است اما شرایط باید تغییر کند تا کسانی که با آبرو زندگی میکنند، بیاعتبار نشوند. باید سردمداران هنرمند و مسئول ما مرده باشند که ما برای هنرمندی در حد و اندازه خانم گلچین شماره حساب بدهیم. اینها برای خودنمایی است.
میرعلایی در ادامه با ابراز تاسف از چنین اتفاقاتی گفت: ممکن است این بیماری برای تک تک ما پیش بیاید ما هم باید مسیری مثل خانم گلچین طی کنیم. او جهاد کرد و تمام زندگیاش را خرج بیماریاش کرد، اگر میخواهیم برای یکدیگر کاری کنیم باید آبرومندانه باشد.
احمد میرعلائی در پایان صحبتش از طرف وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جواد شمقدری معاون امور سینمایی و شجاعی مدیر صندوق حمایت از هنرمندان، درگذشت نادیا دلدارگلچین را تسلیت گفت.
در ادامه باز هم خانم مرجانه گلچین مراسم با خواندن اشعار حزن انگیز ادامه داد و گفت: می دانیم که نادیا زنده است و پیش ماست.
وی با اعلام مراسم روز شنبه 17:30 بعدازظهر در مسجد نور واقع در میدان فاطمی دختران مرحوم گلچین را برای آخرین دیدار فراخواند و گفت: این مردم اینجا به احترامش ایستاده اند، جایی که خانه دوم نادیاست. نادیا به خانه ات خوش آمدی.
در ادامه مراس فاضل جمشیدی، خواننده و فعال عرصه موسیقی کشور که از دوستان نزدیک آقای نادر گلچین است در سخنانی اعتراض آمیز گفت: با وجود اینکه هنر تاج آفرینش است و به عنوان بهترین هدف از آن صحبت می کنند اماهنوز هم تامین اجتماعی تمام هنرهای ما مشکل دارد.
وی که به نمایندگی از خانه موسیقی ایران به ایراد سخننرانی پرداخت افزود: بیمه حرف و مشاغل آزاد که هنرمندان زیرمجموعه آن هستند باید تا سه برابر افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه هنرمندان زیادی از آقای راد تا آقای بهرامعلی به دنبال کارهای سنوات و مکاتبه با بیمه بیماری های خاص بوده اند اظهار داشت: وظیفه هنرمند کمک به هنرمند نیست. نظام تامین اجتماعی حرف و مشاغل آزاد وابسته به هنرمندان باید تغییر کند و در این مورد با ارشاد هم مذاکره کرده ایم.
پس از سخنان فاضل جمشیدی، خانواده نادیا دلدارگلچین با او وداع کردند و پیکر این هنرمند با حزن آه و در میان دیدگان اشک آلود خانواده و دوستان داغدارش با خوانده شدن این بیت توسط دختر عموی وی به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تشییع شد.
شرح این هجران و این خون جگر / این زمان بگذار تا وقت دگر ..
از دیگر هنرمندان شرکت کننده در این مراسم می توان به رابعه اسکویی، یدالله صمدی، فرامرز روشنایی، ایرج نوذری، محسن شایان، اکرم محمدی، فلور نظری، فریده صابری، شکرخدا گودرزی، منوچهر علی پور، مهوش وقاری، حبیب دهقان نسب، حسین شهاب و فرهاد شریفی اشاره کرد.
روحش شاد.
انتهای پیام/ع/ ـ ب. ب
پنجشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۱
گزارش سینماپرس از مراسم تشییع هنرمند سینما و تلویزیون/
میرعلایی : اگر میخواهیم برای یکدیگر کاری کنیم باید آبرومندانه باشد / سردمداران هنرمند و مسئول ما باید مرده باشند که ما برای کمک شماره حساب بدهیم!
سینماپرس-گروه هنرمندان/ پدر و مادر، دختران و دخترعموهای مرحوم نادیا دلدار گلچین در کنار مردم و همکاران داغدارش پیکر او را به سمت بهشت زهرا (س) تشییع کردند.
ارسال نظر